Share This

Digitalmusik @ Eric Ruuth

Fr.o.m. hösten 2019 erbjuder Eric Ruuth undervisning i digitalmusik. Undervisningen passar årskurs 2 och uppåt och sker i privatlektioner samt i grupper. Vår vision är att tillsammans utveckla:

  • innovativa sätt att skapa musik med digitala, elektroniska och elektroakustiska instrument
  • en fokus på kreativitet — hitta ditt sätt att musicera!
  • nya ensemble- och orkesterformer
  • kunskap i inspelningsteknik och musikteknologi
  • ett nyskapande “genrelöst” koncept — tillsammans skapar vi ett forum för alla musikstilar

Undervisningen kretsar kring digitalinstrumentet PUSH av musikinnovatörerna Ableton. Tillsammans med en dator och appen Ableton Live kan man spela och programmera beats, bas, melodier, ackord, samplar och effekter. Man kan även ”loopa”, dvs. spela in i realtid, och sedan lägga lager på lager av ljud tills man låter som en hel orkester helt själv och helt live!

Våra digitalmusikpionjärer tycker…

Ingrid
”Digitalmusik för mig är jättekul eftersom att jag kan uttrycka mig på nya sätt.”

Elsa
”Det är väldigt skönt att inte vara bunden till en viss musik genre, vilket gör att man kan spela och skapa i princip vilken musik som helst.”

Tiana
”Det finns så många fler möjligheter musikaliskt sett. Man får utforska och skapa sin egen musik och det finns inte heller något rätt och fel.”

Mikaela
“Musik är som ett annat språk, men digitalmusik är så mycket mer…det är en egen värld, för mig”

Är du eller någon du känner intresserad av att skapa musik på en innovativt och kreativt sätt med digitala instrument i workshops, kortkurser eller privatlektioner? Hör av er!